2. jan. 2011

Godt nyttår!

Da var 2010 ferdig og 2011 ligger forran oss med et hav av muligheter og spennende hendelser. I Emmamor og lillebror heimen har det skjedd en del i 2010 som jeg gjerne deler med dere som leser bloggen. 

9. Februar kl 09.04 kom endelig lillebror og vi var gått fra å være en familie på 3 til å bli en på 4. En spennende tid både for oss store og ikke minst Emmamor som hadde vært alene med "alle" rundt oss i 4 1/2 år. Tenk for en omveltning. Heldigvis for både oss og henne er lillebror en storsover i starten, så overgangen blir ikke så brå. Vi har fortsatt en god del tid til å gjøre bare Emma-ting samtidig som vi venner henne på tanken å dele oss og besteforeldrene med det lille nurket som er kommet. Etter noen måneder med mer eller mindre sjalusi fra hennes side er vi tilbake til normalen.

Her er den lille hjerteknuseren vår. Helt fersk og ny. 3820gram og 50cm lang.

Stolt storesøster holder lillebror for første gang. Starten på et forhold som enn så lenge er veldig godt. Herlig å se hvor glade de er i hverandre.


13. Juni er dagen for Samuels barnedåp. En koselig dag med familiene våre rundt oss og hovedpersonen i strålende humør som alltid. 

 Bordet ble pyntet enkelt i blått/turkist og hvitt.

Et lite bilde av den superkule sparebøssa han fikk. Med peacemerke i fronten og alt.

Sommeren ble brukt til mye forskjellig her hjemme. Masse turer i skog og mark blant annet.

Samuel begynte å åle seg fremover 5 1/2 måned gammel. I samme slengen så fant han ut at det var morsomt å stille seg på alle 4 for å se om det gikk an komme seg enda raskere fremover.


19. August ble Emmamor 5 år!! Og det er stort må vite. Og dette feires med brask og bram 3 dager til ende.

Stolt bursdagsjente

Bursdagsbarnet ønsket seg veldig veldig ei prinsessekake. Da må mor til pers gitt. Morsomt prosjekt og det endte da ikke så ille heller. Smakte godt gjorde den også.

I midten av august reiste vi på ferie. 14 herlige dager på Kypros. Det var skrekkelig varmt, men vi greide oss fint alle 4. Mye vann og skygge gjorde susen. I løpet av disse to ukene bestemte Samuel seg for at nok er nok. Han begynte å krabbe ordentlig og satte seg opp selv ca 6 1/2 mnd gammel. Den rolige ferien med baby som mor og far hadde sett for seg gikk i vasken gitt, men vi koste oss likevel vi.
Emma som ikke har vært den tøffeste i vannet fant plutselig ut at det ikke var så farlig og innen vi reiste hjem hadde hun lært å svømme både over og under vann samt hoppe fra kanten uten å være redd for spruten i ansiktet.


Emma holder ei gedigen sjøsnegle som "naboen" på stranda henta ute i vannet.

Klar, ferdig, krabb!

Emma skriver selv

Badenymfen

Her sitter jeg og ser på verden fra en ny posisjon.

En spasertur langs vannet på vei til Fig Three Bay for å spise.

I september finner Samuel ut at nå vil jeg opp. Omtrent på dagen 7 måneder gammel reiser han seg opp og står første gang. Og du verden så morsomt alt ble.


I samme periode knekker endelig Emma koden på å sykle uten støttehjul. Det har vært en hard nøtt for ei som totalt mangler tålmodighet. Etter dette fikk sykkelen knapt stå i fred frem til snøen kom.


I Begynnelsen av November var det for alvor slutt på hvilepausene her i heimen. 9. måneder gammel går Samuel alene. Og som han går. Tror knapt han har sittet på rumpa etter dette.

Ute på spasertur

Så kom desember og alt som hører med. Masse kos og aktiviteter både hjemme og i barnehagen for Emma. Det har forsåvidt vært en rolig måned her hjemme i og med at jeg har vært i permisjon, så julestresset det har vi bare sett andre folk inneha i år. Deilig


Emma var Lucia i barnehagen sammen med de andre jentene i førskoleklubben. Det var en opplevelse for ei lita jente som vanligvis syns opptredener er ganske skumle. Denne gangen ble hun stående sammen med resten og sang av full hals. Flinke jenta mi.

Samuel syns nissen var spennende
Emma i gang med en av de maaaange pakkene

I romjula har vi brukt tida til litt forskjellig. Blant annet har vi vært på aketur. Her er Emma med venninna si før de setter utfor nok en tur.

Det var litt av det 2010 har inneholdt her i heimen.

I tillegg har jeg fått sydd masse, både til mine barn og andres. Håper det nye året bringer flere ideer og enda mer motivasjon forran symaskina. En herlig måte å koble av på. Og en god følelse når eierne av plaggene blir hoppende glade og mammaene deres knapt får vasket de før de skal på igjen.
Og jeg har blitt en blogger! Etter lang tids overveielser bestemte jeg meg for å prøve. Og enn så lenge syns jeg det er morsomt. Kanskje jeg om et års tid kan feire 1-års jubileum med bloggen. :) Og den som fortsetter og følger den kommer kanskje til å komme over en give-away eller to i det nye året også...

Ønsker dere alle et godt 2011!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar